Op zoek naar een cultureel, uitdagend, exotisch, culinair en avontuurlijk land om te gaan backpacken? Dan is Marokko the place to go! Dit noord-Afrikaanse land bied je tal van mogelijkheden op het gebied van cultuur, natuur en avontuur en is hierdoor een ideaal backpack land. Lees in dit artikel informatie over het backpacken tijdens het maken van een rondreis door Marokko.

Backpacken tijdens het rondreizen door Marokko

Verblijf
Wanneer je gaat backpacken heb je helemaal zelf in de hand waar je kunt gaan en staan, ideaal! Neem een tent mee en je bent helemaal vrij om te bepalen waar je overnacht. Wel is Marokko een ander land dan gemiddeld Europees land en beschikt het niet/nauwelijks over campings. Wel zijn er genoeg accommodatiemogelijkheden in de grote steden. Bereid je van tevoren wel voor op mogelijke verblijfsplekken zodat je altijd wat achter de hand hebt.

Backpacken Marokko

Steden
Wanneer je gaat backpacken kun je van plaats naar plaats het hele land ontdekken. Maar wat zijn nu de echte hoogtepunten die je als backpacker gezien moet hebben in Marokko?

  • Marrakech: Deze stad is vol met geur en kleur en symboliseert het bruisende Marokko. Bezoek een van de vele marktjes en geniet van alles wat de Marokkaanse keuken u te bieden heeft. Tip: Avocado sap!
  • Fez: Deze beroemde stad is ook zeker de moeite waard om geweest te zijn. De stad bevindt zich in het noorden van Marokko. De Medina van Fez staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed en is zeker de moeite waard om gezien te hebben. Vanwege zijn ligging is Fez ook goed te combineren met een dag naar het strand.
  • Casablanca: Zoals de naam van deze stad al doet vermoeden beschikt het over velen witte huizen en gebouwen. Een echte moderne stad met een bruisend stadsleven.

Backpack tips Marokko

Handige tips voor backpackers:

Trein: de treinen in Marokko kunnen soms erg druk zijn, voor maar 30% meer reis je rustig in eerste klas.

  • Drank: niet in alle restaurants in Marokko wordt alcohol geserveerd. Zin in een drankje? Let dan goed op welk restaurant je binnen stapt.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.