zo. aug 18th, 2019

Cuba rondreis Duiken

Cuba rondreis Duiken

Cuba rondreis Duiken

Duiken tijdens je rondreis naar Cuba?
Wanneer je binnenkort een rondreis naar Cuba gaat maken, dan zul je je al snel ontdekken dat Cuba een prachtig vakantieland is, dat veel heeft te bieden. Het land heeft niet alleen een rijke cultuur, maar ook de natuur is prachtig. Cuba is bijna in zijn geheel omringt door koraalriffen, waardoor je aan de kust van Cuba te maken het met een fascinerend onderwaterwereld. Duiken mag dan ook niet op je planning van je rondreis door Cuba ontbreken. Lees hieronder meer over het maken van een rondreis door het unieke Cuba en het duiken (Cuba rondreis Duiken).

Duiken in Cuba?

Waarom duiken in Cuba?

Cuba rondreis Duiken
Duiken in Cuba.

Of je nu naar Cuba gaat voor een duikvakantie of eenmalig wilt deelnemen aan een duikexcursie, Cuba is een fantastisch duikland. Dit heeft te maken met de lange kustlijn van het land, de vele koraalriffen en het mooie heldere water. Onder water liggen nog vele wrakken van Spaanse galjoenen. Deze doen tegenwoordig diens als kunstmatige riffen.

  • Duikcentra in Cuba
    Opvallend is wel dat er in Cuba in vergelijking met andere populaire landen om te duiken, vrij weinig duikcentra te vinden zijn. De wel zijn de aanwezige duikcentra allen van goede kwaliteit en goed verdeeld over het land.

Wat zijn de beste bestemmingen in Cuba om te gaan duiken?
Wie wil gaan duiken kan zowel terecht aan de noordkust als aan de zuidkust van Cuba. Aan de noordkust zijn Cayo Coco en Varadero echte bestemmingen om aan te raden. Aan de zuidkust zijn echte aanraders Maria La Gorda, Jardines de la Reina en Punta Frances. Het gaat hier bij alle drie de bestemmingen om nationale zeeparken. Deze zeeparken zijn beschermt tegen commerciële visserij. Dit zorgt ervoor dat de biodiversiteit groter is en dat er een perfecte situatie is om te duiken.

Cuba rondreis Duiken.

Welk seizoen is het beste seizoen?
Wie naar Cuba gaat voor een duikvakantie, kan het hele jaar door zijn hart ophalen. Als is het wel verstandig om het orkaanseizoen te vermijden. Het gaat dan om de maanden september en oktober, waarin het weer het soms onmogelijk maakt om te duiken.

Meer informatie over het duiken in Cuba vind je op:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste berichten