Thailand wordt verdeeld over drie seizoenen. Je hebt er de zomer, de moesson en de winter. Ondank dat het voor wat betreft de temperatuur altijd warm is, is de ene periode beter om er op vakantie te gaan dan de andere. In de zomer is het er vaak veel te warm en te vochtig. Er valt in Thailand altijd wel regen maar niet zo extreem als in de moesson. Dan valt er dagelijks een zeer grote hoeveelheid neerslag. Gemiddeld valt er dan 2000 mm regen. In het zuidwesten zelfs 3000 tot 5000 mm. Dat is zeer veel. Lees in dit artikel meer over de drie seizoenen van Thailand en meer informatie over Koh Samui.

3 seizoenen van Thailand en info over Koh Samui

Omdat het er altijd warm is, zal het wanneer de regen ophoudt zeer vochtig worden. Het is vooral deze vochtigheid waar we zo slecht tegen kunnen. De wintertijd is het voor ons de beste tijd om in Thailand te vertoeven. Dan is het niet extreem warm en de vochtigheid is verdraagzaam.

Krabi Thailand

Het klimaat van Koh Samui is toch weer anders dan op het vaste land. Het is een eiland in de golf van Thailand. Het ligt voor de zuidoostkust. Het is pas vanaf begin jaren 70 bekend geworden als vakantiebestemming. Het toerisme heeft door de projectontwikkelaars een grote toevlucht genomen. Het heeft geweldige mooie witte zandstranden met een azuur blauwe zee. Het is een jong maar al wel een aantrekkelijke vakantiebestemming. De bevolking leeft nu van het toerisme, kokosnoot plantages en visserij.

De twee seizoenen van Koh Samui

Het eiland heeft maar eigenlijk twee seizoenen, het warme en tropische deel van het jaar. Het eiland kent maar kort regenseizoen. Veel andere gebieden zoals Phuket kent een regenseizoen van 6 maanden. Op Samui is het relatief droog te noemen. De regentijd beperkt zich hoofdzakelijk tot november. Samui heeft wel twee regenseizoenen. De een duurt van mei tot augustus en de tweede begint meestal in oktober. Deze laatste maakt deel uit van het normale regenseizoen. De regen die er dan valt is zeer zwaar en langdurig. Er valt dan een zeer grote hoeveelheid neerslag. In het gewone regenseizoen valt er relatief weinig neerslag vergeleken met de rest van Thailand. Men dient in de regenperiode rekening te houden met tropische depressies en orkanen.

Koh Samui strand

Tips en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.