Het klimaat in Bangkok wordt beschreven als ‘tropisch nat en droog’. Dit houdt in dat de temperatuur vrijwel altijd hoog is en er sprake is van een droog seizoen en een regenseizoen. Wat kun je nou eigenlijk verwachten van het weer in Bangkok?

Wat is het klimaat van Bangkok?

Tussen april en oktober is het regenseizoen in Bangkok. Dit houdt in dat er gemiddeld 16-20 dagen per maand flinke regenbuien vallen, waarbij de straten blank komen te staan. De te temperatuur is voor veel Nederlanders slecht te verdragen, met een gemiddelde van 32-35 graden Celsius. Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid, ontstaan er veel onweersbuien en zeker in september en oktober komen vrijwel dagelijks flinke onweers- en regenbuien voor boven Bangkok.

Het weer in Bangkok

November, december en januari

Vanaf november neemt de kans op regen drastisch af en tot maart blijft het betrekkelijk droog. Met slechts zo nu en dan een klein buitje is Bangkok dan een stuk prettigere plaats om een vakantie door te brengen. De temperatuur daalt tot een gemiddelde van ongeveer 25-28 graden, waardoor het aangenaam toeven is. Vooral de maanden december en januari zijn erg populair bij toeristen omdat je dan gegarandeerd goed weer hebt om allerlei activiteiten te gaan ondernemen.

Het weer in Bangkok is, in tegenstelling tot Nederland, vrij goed te voorspellen en daarom is het mogelijk van tevoren al te weten welk weer je kunt verwachten tijdens je vakantie. In het natte seizoen is de kans groot dat je dagenlang flinke stortbuien over je heen krijgt, terwijl je in het droge seizoen verbaast mag zijn als het twee dagen achter elkaar regent.

Regen in Bangkok

Temperaturen

In de gebieden rond Bangkok is het weer eigenlijk aangenamer dan in de stad zelf. Je hebt er geen last van uitlaatgassen en bovendien is de temperatuur buiten de stad gemiddeld 2-3 graden lager dan binnen de stadsgrenzen. De plaats waar je je vakantie doorbrengt is dus ook van belang. Het weer in Bangkok is dus, afhankelijk van de maand waarin je erheen gaat, warm en droog of warm en nat.

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.