Een rondreis maken door Marokko in de maand augustus betekend dat u een bezoekje brengt aan het land in één van de warmste periodes. De temperaturen liggen overdag rond de 40 graden met regelmatige uitschieters richting de 50 graden. Vooral als u de Sahara wilt opzoeken tijdens uw rondreis kunnen de temperaturen hoog oplopen. Een rondreis naar de woestijn is daarom slimmer in het voorjaar of najaar. Het kan natuurlijk dat u vanwege een gezin toch gebonden bent aan de zomermaanden. Uiteraard kunt u hier wel een aangepaste rondreis voor samenstellen.

Geniet van een rondreis in augustus door Marokko

Een aangepaste rondreis door Marokko in augustus is wel aan te raden. Vooral als de temperaturen rond de 50 graden liggen. U heeft dan geen zin om door de Koningssteden te slenteren. Het is dus aan te raden om niet alle Koningssteden te pakken. De warmte blijft hier vaak extra hangen en u kunt meestal geen verkoeling zoeken. Pak bijvoorbeeld alleen de steden die echt graag gezien wilt hebben. Begin bijvoorbeeld in Marrakech een stad die echt tot de verbeelding spreekt en rechtstreeks uit Aladdin lijkt te komen. Een bezoek aan de woestijn is zeker weten nog wel mogelijk.

Reizen door Marokko in augustus

Excursies in de zomermaanden

Excursies worden in de zomermaanden aan het einde van de dag gereorganiseerd. U kunt op de rug van een kameel de Sahara intrekken en overnachten onder de sterrenhemel. De nachten kunnen in de woestijn flink afkoelen, waardoor het eindelijk aangenaam is. Sluit uw rondreis af met een bezoek aan Essaouira. Vanwege de wind die hier altijd staat stijgt de temperatuur hier niet extreem hard. U kunt hier prima genieten van een strandvakantie zonder extreme temperaturen. De volgende hoogtepunten kunt u eventueel plannen tijdens uw rondreis:

  • Plan een kort bezoek aan Marrakech
  • Maak een wandeling door het Atlasgebergte
  • Bezoek Agadir voor aangename temperaturen
  • Maak een kamelentocht bij zonsondergang door de woestijn
  • Boek een strandvakantie in Essaouira

Marokko

Houd rekening met warme dagen in deze periode.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.