Thailand is een prachtig land om op vakantie te gaan. Het ligt in Zuidoost Azië en grenst aan Laos, Cambodja, Maleisië en Myanmar (Birma). Er is voor iedereen de mogelijkheid om er een perfecte vakantie te hebben. Toch moet je tijdens het boeken wel met verschillende zaken rekening houden. Het is voor de Nederlanders één van populairste vakantie bestemmingen die ver weg gelegen zijn. Er gaan jaarlijks zo’n 18.000 Nederlanders op vakantie. Het is vooral bekend als een mooie strandvakantie en/of een georganiseerde groepsreis.

Gegevens van Thailand

De hoofdstad van Thailand is Bangkok met 8,25 miljoen inwoners. Het heeft een parlementaire democratie. De totale oppervlakte bedraagt 513.120 vierkante kilometer. De vorm van Thailand is langgerekt. De kustlijn bedraagt 3.219 km. Het land heeft 69 miljoen inwoners. Er zijn er 75% Thai, 14% chinees en 11 % andere nationaliteiten. De voertaal is Thai terwijl er in de toeristische gebieden behoorlijk Engels wordt gesproken.

Noord Thailand

Het boeken van een reis

Het is natuurlijk mogelijk om een reis naar Thailand online te boeken. Het beste kunt u hiervoor nog wel steeds de reis boeken bij een erkend reisbureau. U moet namelijk weten wanneer u het beste het land kan bezoeken en wat u in een bepaalde periode kan gaan doen. Zo kun je een reis boeken die langs oude tempels gaat en naar verborgen paradijzen. Je kan overnachten in Thaise sfeer en kleine gelegenheden. Je kan ook overnachten in een bergdorp of op drijvende huisjes. U kan hiervoor het beste met reisspecialisten de reis vastzetten die u wilt maken.

Punten om te weten

Het land is een boeddhistisch land. De Nederlandse ambassade is in Bangkok gevestigd. Het tijdsverschil bedraagt 5 of 6 uur. Het stroomnet is 220 Volt, 50Hz. Je kan er ronde en platte stekkers gebruiken. Het is verstandig je mobiele telefoon mee te nemen en als je er bent de simkaart te vervangen door een Thaise simkaart. In Hotels zijn alle rekeningen inclusief. Hoewel de waterkwaliteit goed is kan je beter geen kraanwater drinken. Bij een bezoek aan een tempel moeten de knieën en schouders bedekt zijn. Draag katoenen kleding. Een toerist mag maximaal 30 dagen in Thailand verblijven.

Voor een langere periode heb je een visum nodig. Je moet zorgen voor een geldig paspoort. Bij terugkomst moet het nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Er zijn veel officiële feestdagen. Wat belangrijk is dat je de juiste inentingen hebt gehad. Vraag dat na bij je huisarts. Dat kan veel narigheid voorkomen als je door een bepaald insect wordt gestoken of gebeten. Kijk uit in het verkeer en zeker met drugs. Wordt je met drugs betrapt dan zal je veel zwaarder worden gestraft dan in Nederland.

Kijk alle belangrijke details vooraf goed na. Dan kan je wijs op reis naar Thailand gaan.

Correctie, tip of een vraag? Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.