Een rondreis door Marokko maken en vervolgens richting het strand is de ideale combinatie in de zomermaanden. Het hele jaar door is het weer perfect voor een rondreis. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen al snel hoog oplopen. Het is dan een aanrader om uw reisschema aan het weer aan te passen en te verlengen met een heerlijke strandvakantie. Uiteraard kunt u nog steeds alle hoogtepunten van Marokko ontdekken tijdens uw rondreis.

Het verlengen van een rondreis door Marokko

Uw rondreis door Marokko begint vaak in de stad Marrakech. Dit is niet de hoofdstad, maar wel een populaire stad onder toeristen. De stad is een combinatie van Aladin en het sprookje Duizend-en-een-nacht. In plaats van Marrakech kunt u ook kiezen voor één van de grootste steden van Marokko, Casablanca. Letterlijk vertaald betekend dit natuurlijk het witte huis. De stad bestaat dan ook voornamelijk uit tientallen witte huisjes. Vanuit zowel Marrakech als Casablanca kunt u verder reizen naar diverse andere bestemmingen. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Rabat met het paleis van de koning. Of bezoek één van de andere koningssteden zoals Meknes en Fes. Met verschillende bouwstenen kunt u een vakantie compleet maken.

Rabat

Eén of twee Koningssteden

Als u in de zomer op vakantie gaat, dan is het slim om slechts één of twee Koningssteden “mee te pakken”. In de stad kan de temperatuur al snel hoog oplopen. Het is prettig om voor wat verkoeling te kiezen door af te sluiten aan het strand. Een aantal hoogtepunten die u niet mag missen hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • Met de karavaan reizen door de woestijnduinen.
  • Maak een kamelentocht door de Sahara en overnacht hier onder de sterrenhemel.
  • Ga couscous eten bij de Berbers.
  • Reis met een 4×4 door de woestijn.
  • Bezoek het beroemde Ait Benhaddou.
  • Bezoek een prachtige oase in de Almeln Vallei.
  • Sluit uw vakantie af aan het strand in Essaouira.

Essaouira

Een rondreis door Marokko met een verlenging wordt pas echt geslaagd als u deze afsluit met een heerlijke strandvakantie. U kunt in Essaouira even bijkomen van alle indrukken in dit bijzondere land.

Tips of correcties? Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.