In de monding van de Hudson River ligt een klein onbewoond eiland: Liberty Island. Op dit eiland staat het Vrijheidsbeeld. Iedereen kent dit beeld, het is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van New York. Lees hieronder meer over de geschiedenis, vind je de kaart en meer over de tickets en het Vrijheidsbeeld zelf.

De geschiedenis van Liberty Island

De oorspronkelijke eigenaar van het island was Isaac Bedloo. Het eiland heeft daarom tot 1956 Bedoe’s Island geheten. In het begin van de twintigste eeuw kreeg het eiland zijn huidige naam.

Ligging / grootte
Het eiland is ongeveer 59.5 hectare groot en ligt bij Ellis Island.

Vrijheidsbeeld
Het Vrijheidsbeeld staat op een fundering met elf punten. Vroeger stond Fort Wood op deze fundering. Mensen hadden toen een andere (informele) naam voor het eiland: Star Fort. Als u het Vrijheidsbeeld op dit eiland wilt bezoeken, kunt u dit per veerboot doen. Deze boten vertrekken uit Lower Manhattan. Voordat u aan boord gaat, wordt u eerst volledig gecontroleerd (veiligheidscheck). Het wordt dan ook afgeraden om grote tassen of rugzakken mee te nemen als u aan boord van de veerboot gaat. Als u, met de veerboot aangekomen bent bij het eiland, dan kunt u daar vanaf de boot stappen en het Vrijheidsbeeld bezoeken. Ook kunt u met dezelfde boot weer terug. U heeft dan de keuze om naar Lower Manhattan terug te varen of om eerder van de boot af te stappen bij Ellis Island.

Tickets naar Libert Island
Tickets kunt u online bestellen. Deze zijn via diverse sites heel makkelijk te bestellen.

Als u in New York bent, hoort een bezoek aan dit eiland er uiteraard bij. Zonder een bezoek aan dit eiland is uw reis niet compleet. Veel plezier!

Ervaring met het bezoeken van Liberty Island?

Ben jij wel eens naar het Vrijheidsbeeld geweest? Wat vond je ervan en wat is een echte aanrader? Laat dit weten door hieronder een bericht achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.