do. dec 12th, 2019

Marrakech tips

Wil jij binnenkort naar Marrakech? Dan vind je hier een aantal tips voor een fantastische tijd in Marrakech. Er is zoveel te zien en te doen. Je zal tijd te kort komen! Marrakech is een typische Arabische stad, en toch heeft ze alles wat westerse toeristen verwachten: moderne hotels en restaurants, prachtige architectuur en warme zuiderse sfeer. De toeristische hoogtepunten zijn:
Medina: het bruisende leven van handelaars
Djemaa El Fna plein: overdag stil maar ‘s avonds één grote gaarkeuken. Er hangen ook straatanimatoren rond: slangenbezweerders, verhalenvertellers en zelfs tandentrekkers
Koutoubia moskee en minaret: prachtig gebouw maar helaas niet toegankelijk voor niet-moslims
Bahia paleis: vooral groots en een parel in de Arabische architectuur

De voornaamste tip die we willen geven is: doe bovenstaande toeristische bezwienswaardihgeden in een sneltempo, en hou vooral tijd over om op eigen houtje op stap te gaan. We kunnen helaas niet alles in een lijstje zetten. Er zijn er teveel om op te noemen. Toch enkele tips:
Ga vanaf het Djemaa El Fnaplein naar het zuiden, via de Riad Zitoun el-Kdim straat kom je in de joodse wijk. Hier vind je winkeltjes voor de locals (en niet voor de toeristen).
Zoek de Ville Nouvelle op, met de Avenue Mohammed V straat en zijstraatjes. Hier zijn moderne galerijen met kledingzaken en kunsthandelaars gevestigd.
Begeef je naar de Oostelijke stadspoort, de Bab ed-Debbagh, waarnaast de leerlooierijen liggen. Hier zie je de kloof tussen arm en rijk en de sloppenwijken. Ook dat is Marrakech.
Als afsluiter van je verblijf, kies je voor een hammambezoek. Doe dit niet in de toeristische zaken waar ze je met veel drukte onthalen. Ga bijvoorbeeld naar de Maison Arabe aan de westelijke stadspoort Bab Doukkala. Hier heb je meer privacy.

Combineer puur toerisme met alternatieve plaatsjes, en je verblijf in Marrakech is onvergetelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.