De auto is ongetwijfeld het beste transportmiddel voor een Marokko rondreis omdat je, in tegenstelling tot met het openbaar vervoer, vrijheid hebt om de grote wegen te verlaten. De mogelijkheid om ook de uithoeken te kunnen verkennen is voor je vakantie een grote toegevoegde waarde. In dit artikel lees je informatie over het rondreizen door Marokko met de auto.

Informatie over het rondreizen met de auto door Marokko

Verkeersregels
Het Marokkaanse wegverkeer heeft één van de dodelijkste reputaties ter wereld. Er is een verkeersreglement maar dit wordt te ruim geïnterpreteerd door de Marokkanen. Het negeren van voorrang- en stopregels is eerder regel dan uitzondering. Tenzij anders aangeduid, is de maximumsnelheid op de weg 100 km/uur en is het dragen van de veiligheidsgordel verplicht.

Wegennet
Het wegennet bestaat uit 56.000 km waarvan 25.000 km geasfalteerd is. Hoe Zuidelijker je gaat, hoe slechter de wegen worden. Reis je met een gewone auto, blijf dan weg uit de bergpistes. Uitsluitend met 4×4 terreinwagens, bij goede weersomstandigheden en overdag is dit verantwoord. Wegenkaarten zijn enkel betrouwbaar voor de verharde wegen. Ben je verdwaald op een onverhard deel? Vraag de weg aan een lokale inwoner.

Ouarzazate-Zagora

Adembenemende routes

  • De Ouarzazate-Zagora verbinding is 168 km lang en bestaat in het begin hoofdzakelijk uit imponerende bergkliffen en zwarte rotsen. Na de Tizi-N’Tinififft pass gaat de weg bergafwaarts tot aan de Drâa-rivier. De Drâa-vallei heeft door zijn palmoases een felgroene kleur die contrasteert met het landschap.
  • De Tizi-N’Test pass is een van de spectaculairste berglandschappen en situeert zich tussen Marrakech en Taroudant. Na het trotseren van de haarspeldbochten, zal het spectaculair uitzicht je zeker belonen.
    Een evenwaardige pass is de Tizi-N’Tichka op de route Marrakech-Ourzazate.
  • De Dadés-vallei wordt gekenmerkt door zijn groene flora maar ook door zijn unieke fauna. De Dadès-kloof is omgeven door een aaneenschakeling van bouwwerken. Deze kasba’s en ksours nemen de kleuren aan van de rotsen en dit leidt tot oogstrelende taferelen.

Dadés-vallei

Tips, correcties en vragen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.