Denk je aan New York, dan denk je direct aan het Vrijheidsbeeld. Of misschien wel beter bekend als Statue of Liberty. In 1884 werd deze dame, door de inwoners van Frankrijk, aan de Amerikanen geschonken. De aanleiding was de viering van de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten, en als teken van vriendschap.  De Franse Gustav Eiffel heeft dit wereldberoemde, statige beeld ontworpen. In Parijs is er negen jaar gewerkt aan het Vrijheidsbeeld voordat het, in 350 stukken, naar Amerika werd verscheept. Uiteindelijk stond het beeld in 1886, daar waar het inmiddels al meer dan 130 jaar staat. Sinds 1984 staat het Vrijheidsbeeld op de Werelderfgoedlijst.

De toorts in de rechterhand van het beeld staat symbool voor de “verlichting”. In haar linkerhand heeft zij de onafhankelijkheidsverklaring vast. Hier staat op: JULY IV MDCCLXXVI (4 juli 1776). De kroon op haar hoofd heeft zeven punten. Deze symboliseren de zeven zeeën waarover vrijheid verspreidt moet worden. Het beeld is ruim 46 meter hoog en inclusief het voetstuk 93 meter hoog. Zowel de kroon, als het voetstuk zijn vanbinnen te bezichtigen.

Maar er is meer in New York!

Behalve het Vrijheidsbeeld zijn er tal van andere bijzonderheden te zien zoals:

  • Empire State Building
  • Central Park
  • Time Square
  • Broadway
  • WTC
  • The Brooklyn Bridge

De stad is goed bereikbaar. Dagelijks vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen naar New York. Voor veel musea en andere bezienswaardigheden kunnen vooraf kaartjes worden besteld. Een tour, onder leiding van een gids, is misschien wel zo leuk. Op deze manier wordt andere informatie verkregen dan wat er in een reisgids staat.

De excursies en bezienswaardigheden.

Van plan om nar New York te gaan dan zou je natuurlijk ook e.e.a. willen bekijken en ervaren. Wij hebben een lijstje gemaakt met excursies en bezienswaardigheden voor deze plaats. Heb jij een ervaring met één van deze excursies of wil je je mening kwijt over de bezienswaardigheden, laat dan hieronder een berichtje achter.

Lees hier meer over de:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.