Een reis naar Lapland

Reis naar Lapland
Het Noorderlicht.

Je zal er zeker geen spijt van krijgen, indien je een reis naar Lapland hebt geboekt. Het is een geweldige ervaring om door die streek te reizen. Je moet er wel op berekent zijn dat Lapland geen land is, maar een groot gebied. Het is een gebied waar vroeger de Lappen doortrokken met hun rendieren. Het gebied is 10x zo groot als Nederland. Het omvat het hoge noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een deel van Rusland. Wanneer je er doorheen reist zie je zeer verschillende landschappen. Aan de westkust zijn de bergen, die je daar zal aantreffen, zeer hoog met diepe fjorden. Zodra je afzakt naar het oosten gaan de bergen in Zweden over in heuvels die op hun beurt weer overgaan in een glooiend landschap van Finland. In Rusland tref je enorme grasvlaktes aan. Lees hieronder meer over het maken van een mooie reis naar het unieke Lapland.

Reisbureau uitzoeken voor een Lapland reis?

Reis naar Lapland
Rendieren.

Omdat Lapland zo’n uitgestrekt gebied is, kun je dat nooit allemaal in een reis bekijken. Je zal een keus moeten maken wat je wilt gaan bezichtigen. Je zou bijvoorbeeld voor de eerste reis naar Lapland kunnen gaan en kiezen voor de hoge bergen in het noorden van Noorwegen. Het is er adembenemend mooi. De landschappen zijn er geweldig met de hoge bergen en de diepe fjorden. Een reis naar deze streken is niet goedkoop. Je moet om jezelf te beschermen de reis boeken bij een erkend reisbureau. Je moet alles vooraf laten regelen. Vanaf het moment dat je aankomt moet alles vastliggen. Je zal altijd alles moeten doen in deze streek onder begeleiding van een reisgids. Je moet er nooit alleen op uittrekken. Dat kan namelijk zeer gevaarlijk zijn. Het weer kan van het ene moment op het andere zeer slecht worden. Dan moet je weten wat je moet doen. Ook lopen er in het hoge noorden nog wilde beren rond. Wanneer je oog in oog met zo’n beer komt te staan, moet je weten wat je moet doen. Het is dan maar goed dat je een reisgids bij je hebt, omdat het anders het weleens heel slecht zou kunnen aflopen. De begeleiding van de reisgids wordt allemaal in de kosten meegerekend. Daarom is zo’n reis niet goedkoop.

Reis naar Lapland, meer info:

Je zal als je terug bent, ondanks de prijs, geen moment spijt hebben dat je naar Lapland bent gegaan en zal dat zeker vaker willen doen. Je kunt dan weer een ander deel gaan bekijken. Je wilt misschien ook nog terug naar het gebied waar je het Noorderlicht kunt gaan aanschouwen. Lapland als reis is een geweldige ervaring.

Enkele links om meer informatie te verschaffen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.