Rondreis Cuba met oldtimer

Reiservaring Cuba

Heb jij een reiservaring met Cuba of ben je benieuwd naar de reiservaringen van anderen? Onderaan deze pagina kan je de ervaringen/reacties vinden en jouw eigen ervaring delen.

Reiservaring Cuba
3.6 (72.77%) 47 stemmen

7 thoughts on “Reiservaring Cuba

 1. Cuba is het land waar ik vandaan kom, maar nog nooit ben geweest. Heel mijn leven ben ik nieuwsgierig geweest naar hoe het leven er in Cuba uitziet. Zelf ben ik geadopteerd door twee ontzettend lieve en geweldige vaders. Ik heb altijd geweten dat in Cuba geboren ben en dat ik daar ook een moeder en een familie heb. Sinds vorig jaar heb ik contact met deze mensen. Dit jaar heb ik de beslissing genomen om het land te gaan bezoeken en ook mijn familie natuurlijk. Ik was ontzettend zenuwachtig, want dit was een hele grote stap voor mij. Ik besloot om eerst in mijn eentje het land te gaan ontdekken. Ik zou een rondreis gaan maken van twee weken lang. Op het eind van mijn reis zou ik mijn familie en moeder gaan ontmoeten en daar nog twee weken verblijven. Ik heb dit bewust zo gedaan, omdat ik zo het land eerst kon ontdekken en goed in me op kon nemen waar ik oorspronkelijk vandaan kom.

  Eenmaal in Cuba aangekomen ben ik mijn reis begonnen in Havana. Ik wist niet wat ik meemaakte, toen ik aangekomen was voelde het meteen als thuis. Er hangt een heel bijzondere sfeer in Cuba die ik niet kan omschrijven. Je zult versteld staan hoe vriendelijk en leuk de bevolking van Cuba is. Havana is het echte Cuba zoals ik het me altijd heb voorgesteld. Ik heb alle smalle straatjes, winkeltjes en restaurantjes gezien. Ik werd verliefd op Havana.

  Na alle rum en sigaren van Havana ben ik doorgereisd naar Trindad. Dit is de stad van de salsa. De mensen maken hier echt muziek op straat en dansen salsa. Dit was erg mooi om te zien. Verder heb ik in deze twee weken alle toeristische plaatsen bezocht.

  Uiteindelijk was het tijd om mijn familie te ontmoeten. Woorden kunnen niet omschrijven hoe mooi dit was. Samen met mijn Cubaanse familie heb ik alle plaatsen ontdekt waar toeristen normaal gesproken niet komen.

  Deze reis was een echt avontuur, het heeft mij tot een mooier mens gemaakt en het belangrijkste, Cuba heeft mij het gevoel gegeven dan ik weet waar ik werkelijk vandaan kom.

 2. Een review over mijn rondreis door Cuba schut ik zo uit mijn mouw. Nog maar enkele dagen geleden stapt ik uit het vliegtuig op Schiphol na een reis die onverwacht op mijn pad kwam. Bij de reisorganisatie viel mij op hoe scherp ze de georganiseerde rondreis door Cuba afprijzen. Na wat verschuivingen op het werk viel de reisperiode van drie weken precies in mijn vakantie. Binnen een paar ogenblikken wist ik dat ik hier aan moest beginnen. Zo’n grote kans krijg je normaal gesproken niet zo snel. Voor ik het wist zat ik in het vliegtuig onderweg naar Cuba om deze last minute te verzilveren.

  Een sigaartje opsteken
  Mijn opa werkte vroeger als sigarenboer waardoor hij veel sprak over de tabaksplantages van het swingende Cuba. Tot mijn plezier zat een bezoek aan de beroemde plantages opgenomen in het reisprogramma van onze gids. In een paar vrije uurtjes keerde ik terug om opnieuw te spreken met de Cubanen daar. Het eerste bezoek in combinatie met de verhalen van mijn grootvader riepen nog meer dan genoeg vragen op om ze te stellen. Het voelde bijzonder om mee te krijgen hoe de tabaksindustrie daar vandaag de dag werkt. De maatschappij draait op Cuba zo anders dan in Nederland.

  Historisch Trinidad verkennen
  Zonder al te uitgesproken verwachtingen stapte ik het koloniale stadscentrum van Trinidad binnen. Wat ik daar zag overmeesterde alle verwachtingen die ik er van kon voorstellen. Het lijkt er net alsof de tijd een paar eeuwen stil staat en ze achter lopen in de jaartelling. Zo veel geschiedenis en eigenheid straalt het centrum uit. Het zou jammer zijn als rondtrekkende toeristen op Cuba Trinidad laten overschaduwen door de hoofdstad Havana. De gezellige pleintjes nemen je mee terug in de tijd en de interessante excursies passen perfect in de rest van onze reisplannen.

 3. Het laatste jaar verschoof mijn aandacht zich vooral naar het Amerikaanse continent. Van andere toonaangevende werelddelen kende ik veel meer streken. Daarbij valt er over Amerika nog veel nieuws te melden. Met een rondreis Cuba voor de beste tours legde ik me definitief toe op het westelijk halfrond. Een paar weken lang trok ik door het land om aanstaande reizigers te adviseren over hun rondreis door het waanzinnige Cuba.

  Al bij het binnenrijden in de indrukwekkende stad begrijp je meteen waarom Havana de hoofdstad heet. De grote stad imponeert maar trekt tegelijkertijd ook aan. Alle kleine dorpjes raken in de vergetelheid wanneer je opgaat in een unieke reis door de straten en langs de gebouwen van Havana. Je moet het meemaken om het te herkennen. Geen stad of zelfs een andere hoofdstad van wereldformaat valt hiermee te vergelijken. De Cubanen mogen trots zijn op Havana. Tegelijkertijd valt ook hier op hoe hard de minderbedeelde inwoners vechten voor hun bestaan. Ze leven van een loon dat de kosten voor de eerste levensbehoeften onvoldoende dekt. Het Cubaanse landschap kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Behalve in Havana wonen de armere bewoners ook in de meer afgelegen dorpen. Een relatief groot deel van hen overweegt immigratie naar de Verenigde Staten om daar meer geld te verdienen. Als ze dat doorzetten dan laten ze een land achter met indrukwekkende landschappen. Een paar dagen in een bergachtig gebied raad ik absoluut aan om het land beter te leren kennen. Vooral voor ons Nederlanders spreken ´echte´ bergen tot de verbeelding omdat die hier nauwelijks bestaan. Vond je dat al indrukwekkend? Bereid je dan maar voor op de rest van Cuba, want dat heeft nog veel meer in huis.

 4. Mijn reiservaring.
  In het nieuws hoor je dat de strijder Che Guevara vijftig jaar geleden overleed. Vroeger op school kreeg je vaak les over hem. Daardoor weet je waarschijnlijk dat Cuba een belangrijke rol speelde in zijn bestaan. Hij trok er lang door de bergen. Zijn periode daar vormde hem tot de revolutionair uit de geschiedenisboeken. Hoe dan ook dwalen je gedachten af naar een land als Cuba wanneer je aan zijn leven denkt. Helaas hoor je ook veel spookverhalen over de hardnekkige en corrupte bendes die Cuba onveilig maken. Natuurlijk hou je van reizen, maar niet tegen elke prijs. Een rondreis Cuba met ervaringen geeft dan een zet in de goede richting.

  Veilig op reis
  Het staat vast dat er inderdaad foute groeperingen rondzwerven door het land. De ervaring leert ook dat die meestal mikken op de Cubanen zelf. Eerder raakten ze dan bijvoorbeeld in een onopgeloste strijd verwikkeld met elkaar. In principe staat een toerist daar buiten. Om het zekere te nemen voor het onzekere loont een eigen onderzoek. Voorafgaand aan boeking van de vlucht helpt het om de verblijfplaats uit te pluizen. Na een beetje logisch nadenken weet je dat niet iedere streek even veel corruptie kent. Algemene informatie geeft vaak al genoeg prijs over de veiligheid. Bovendien dreigt er soms in eigen land of in het vliegtuig meer gevaar dan daar.

  Overgave aan cultuur
  Naast de veiligheid reken je maar vast op een totale omslag in cultuur. Vooral voor wie het eerst reist buiten Europa zit de Midden-Amerikaanse samenleving boordevol verassingen. Het enige advies daarvoor luidt om je er gewoon maar over te geven aan het dagritme, de muziek en de temperamentvolle bewoners. Het bijzondere aan de vakantie zit vooral in de kennismaking met nieuwe normen en waarden. Deze ervaring verrijkt je kennis en je persoon als je het met je meeneemt naar de toekomst. Ook daarom verzekert een rondreis door Cuba je van herinneringen die altijd blijven.

 5. Jenny, 26
  Op mijn 24e ben ik met een groepsreis mee geweest naar Cuba. Het was een unieke ervaring. De singlereis bestond uit iets meer dan 20 mensen en vanaf het moment op het vliegveld was het al een en al gezelligheid. Als eerst waren we vijf dagen in Havana en hebben we alle hoogtepunten van de hoofdstad bezocht. Toen zijn we naar Santiago de Cuba geweest, dit was een echte historische verrijking van mijn vakantie. De laatste twee dagen zijn we naar het strand geweest en hebben we een fantastische tijd gehad.

 6. Onze huwelijksreis was naar Cuba. We hebben ontzettend genoten in dit Caribisch gebied. Ons hotel was in Santiago de Cuba en we hadden uitzicht op de zee. We zijn vooral op het strand geweest en hebben genoten van een perfecte strandvakantie. We vlogen terug vanuit Havana en zijn de laatste dag ook nog in deze stad geweest.

 7. Afgelopen zomer ben ik met mijn gezin naar Cuba geweest. Mijn vrouw en ik zijn echte reizigers en wilden een bijzonder land aandoen. We hebben de rondreis door Cuba zelf gepland en ik kan oprecht zeggen dat dit mijn mooiste reis ooit was. Cuba heeft iets unieks, de kleuren, de mensen, het eten. Het is een fijn land en ook perfect om als gezin heen te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.