Reiservaring Lapland

Reiservaring Lapland

Heb jij een reiservaring met Lapland of ben je benieuwd naar de reiservaringen van anderen? Onderaan deze pagina kan je de ervaringen/reacties vinden en jouw eigen ervaring delen, bijvoorbeeld leuke tips voor het maken van een excursie door Lapland, goedkoop eten en nog veel meer. 

Reiservaring Lapland
3.9 (77.69%) 52 stemmen

One thought on “Reiservaring Lapland

  1. Wanneer je een groot deel van Lapland wilt gaan bekijken, kun je dat het beste tijdens de zomermaanden doen. De zomer duurt van mei tot en met september. Lapland is een goede keuze om op vakantie te gaan, maar je zal voordat je gaat je toch wel eerst moeten verdiepen in wat Lapland te bieden heeft.

    Lapland is geen land, maar een groot gebied in het hoge noorden van Europa. Het omvat het hoge noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een deel van Rusland. Het is bijna niet mogelijk om alles tijdens een reis te gaan bekijken in Lapland, tenzij je niet aan tijd gebonden bent. Een goede portemonnee is een vereiste als je heel Lapland in een keer zou willen gaan bezichtigen. Je zal er dan echt een paar maanden voor uit moeten trekken. Dat is zeker het geval als je de rondreis alleen zou willen maken. Ook al maak je hem in principe alleen, en niet met een reisgezelschap, zal je veel dingen met een reisgids moeten doen. Wanneer je bijvoorbeeld door de bergen van het hoge noorden van Noorwegen wilt trekken, is het gevaarlijk als je geen reisgids bij je hebt. Het kan in het hoge noorden binnen een uur zeer slecht weer worden. Dan moet je weten waar je kunt schuilen. De reisgids kan je daarbij helpen. Ook kan je in het hoge noorden nog wilde beren tegenkomen. Ook dan moet je weten wat je moet doen om niet aangevallen te worden.

    Je moet een rondreis zeer goed uitstippelen. Wat wil je in Lapland gaan doen? Je moet alles vooraf vastleggen, ook de reisgids(en) die je nodig hebt. Het vastleggen van de reis doe je bij een erkend reisbureau. Zij zullen je er ook op wijzen wat je allemaal nodig hebt voor een rondreis, zoals papieren en dergelijke. Wanneer je met een groepsreis meegaat, is het allemaal een stuk eenvoudiger. Je kiest dan een groepsreis uit door Lapland en alles is hierbij automatisch geregeld. Je krijgt een goede chauffeur die alle mooie plaatsen weet in Lapland. Je zal geen spijt hebben van de rondreis door Lapland, zeker niet als hij geheel verzorgd is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.