Een reis naar Thailand maken kan een goede keuze zijn. Er zijn er meer die er zo over denken. Jaarlijks gaan er ruim 18.000 Nederlanders op vakantie. Het is het meest bezochte verre gebied waar we op vakantie gaan. Thailand heeft namelijk alles wat je hart begeert. De natuur is overweldigend en ook de mensen die er wonen zijn vriendelijk en behulpzaam. Je kan een reis online boeken maar wil je op alles goed voorbereid zijn dan kan je beter een erkend reis bureau in de arm nemen. Zij kunnen je de juiste adviezen geven. Die adviezen zijn er ook wel nodig want je kunt niet het hele jaar door een fijne reis in Thailand boeken. Je bent er van het weer afhankelijk. De zon schijnt er wel dagelijks maar in de regentijd is het voor ons Westerlingen geen goede tijd om er te vertoeven. Je kan een individuele rondreis maken of een in groepsverband.

Informatie over Thailand en reistips

Tijdens de regenperiode valt er dagelijks een zeer grote hoeveelheid regen. Dit is hoofdzakelijk in het zuiden van Thailand. Er valt in het zuidelijk deel wel 2000 mm regen per jaar. In het zuid westen is dat zelfs 3000 tot 5000 mm. Wanneer na de bui de zon weer schijnt wordt alles ontzettend vochtig. Het is de vochtigheid waar we niet tegen kunnen. Dat is dus geen goede tijd om er te vertoeven.

Een ondergaande zon in Thailand

Mogelijkheden in Thailand

Thailand heeft alles. Je kunt er dus een rondreis maken maar als je van een rustige vakantie houdt, is het ook mogelijk om een strandvakantie te boeken. Voor een strandvakantie zijn er mogelijkheden genoeg. Krabi, Koh Samui, Koh Chang of Phuket hebben prachtige zandstranden. Wanneer je van duiken houdt, is dat ook mogelijk bij een van de duikscholen die er bijna op alle stranden te vinden zijn. Wanneer je gaat duiken is het verstandig dat onder begeleiding van een deskundige te doen. Duiken is namelijk een mooie sport maar je moet er wel alle veiligheidsregels voor in acht nemen.

  • In Thailand kun je ook een jungle tocht boeken. Het is een geweldige ervaring om een dergelijk tocht te maken door de jungle. Deze toch moet je echter nooit alleen maken. Je zal er alleen snel verdwalen en er nooit zelfstandig uit kunnen komen.
  • Wat echter ook een geweldige excursie is is een bezoek aan een wildpark. Zo’n excursie duurt meerdere dagen. Wanneer je onder begeleiding door het wildpark trekt, zal je ongetwijfeld veel wilde dieren tegenkomen. Overnachten doe je in het park in speciaal daarvoor geplaatste hutten. Je hoort s’nachts de geluiden van de wilde dieren.

Skyline Bangkok (1)

Wanneer je meer van het bezichtigen van gebouwen houdt is dat natuurlijk ook mogelijk. Dan moet je zeker de hoofdstad Bangkok een bezoek brengen. Het is niet de schoonste stad maar heeft wel prachtige gebouwen.

Geniet van de unieke reis!

Tips of correcties toevoegen? Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.