Rondreis Cuba beste tijd

Tijdens het boeken voor zo’n prachtige rondreis naar Cuba is het uiteraard van belang wat je wilt gaan doen. Er moet een plan opgezet worden, Maar of het nu gaat om een vakantie om heerlijk de cultuur op te snuiven, lekker te relaxen aan de kust of een hele actieve vakantie, bij elk type vakantie wil je goed weer hebben. Het is dus handig om vooraf de weersverwachtingen te bekijken, want je wilt op vakantie niet overvallen worden door slechte weersomstandigheden. De beste tijd voor een rondreis in Cuba (Rondreis Cuba beste tijd) vind je hieronder.

Rondreis Cuba beste tijd.

Cuba
Cuba is een eiland en ligt in het Caribisch gebied. Naast het grote eiland zijn er nog meer dan vierduizend kleinere eilanden, die bij Cuba horen. Het wordt omringt door de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan in het noorden, de Windward Passage in het oosten, de Caribische Zee in het zuiden en door de straat van

Rondreis Cuba beste tijd
Rondreis Cuba beste tijd

Yucatan in het westen.

Beste reistijd Cuba

Cuba heeft een subtropische klimaat. De beste reistijd voor Cuba is van november tot en met april. In deze periode is het er droog en met een gemiddelde temperatuur van 27/28 graden, kun je er heerlijk vertoeven. In de maanden mei tot en met oktober is er veel kans op neerslag en door de hoge luchtvochtigheid kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot 34 graden. Mocht je toch in deze periode naar Cuba op vakantie willen, is het langs de kust de beste keus. Ongeacht de kans op slechte dagen, verdwijnen de wolken langs de kust vaak na een regenbui, zodoende heb je toch nog kans op een mooie dag.

Orkaanseizoen
In het hele Caribische gebied geldt een orkaanseizoen van juli tot oktober. De piekmaanden zijn augustus en september. Er zijn genoeg mensen, die ondanks het orkaanseizoen, naar Cuba gaan. Heb je hier geen zin in, kun je beter niet in deze periode een vakantie boeken.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.