di. okt 15th, 2019

Rondreis Cuba Nieuwsblad

Rondreis Cuba zelfstandig

Rondreis Cuba Nieuwsblad

Rondreis Cuba voor Nieuwsblad.
Als journalist zit het in me om altijd te zoeken naar de meest aangrijpende, ontroerende verhalen. Steevast hangt er een nieuwsgebeurtenis vast aan een reportage die ik aflever. Een enkele keer begint de bal te rollen door je simpelweg af te vragen hoe het staat met een bepaalde beroemdheid of onderbelicht land. Zo kwam mijn rondreis Cuba voor het nieuwsblad tot stand. Een vriendin vierde er enkele weken eerder haar vakantie. Bij thuiskomst raakte ze niet meer uitgepraat over het mooie land. In tegenstelling tot mij had ze nog geen eens een rondreis gemaakt. ´Moet je nagaan hoeveel je ontdekt als je door Cuba trekt,´ dacht ik al vrij snel. Lees hieronder verder over een rondreis Cuba Nieuwsblad.

Rondreis Cuba Nieuwsblad, meer informatie

  • Koffers pakken en gaan

Rondreis Cuba NieuwsbladZoals zo vaak bij een interessant onderwerp houdt het me voortdurend in de greep. Bij Cuba gold dat al net zo sterk. In overleg met de hoofdredacteur van ons programma leverde ik een werkplan aan om reportages te maken vanuit Cuba. Na veel gesleutel mocht ik er een week heen om zo veel mogelijk te produceren. Mijn ervaring leert dat je als journalist op de ene locatie alweer drie plannen krijgt voor nieuwe producties. Op voorwaarde dat ik me heel uitgebreid zo inlezen, mocht ik stap voor stap toewerken naar deze bijzondere rondreis door Cuba (Rondreis Cuba Nieuwsblad).

  • Alles voor de rondreis

Hoe dichter bij het avontuur, hoe meer ik me begon te focussen op Cuba. Het scheelde iets dat ik een paar jaar geleden kort in Miami verbleef. Zoiets helpt om een betere voorstelling van de Latijns-Amerikaanse cultuur te maken dan wanneer je alleen Europa kent. Maar toch zit Cuba boordevol verassingen waar ik in de voorbereiding en op reis iedere dag weer achter kwam. Continu hield ik mijn redactie in Nederland op de hoogte van mijn vorderingen. Eenmaal op rondreis werkte ik harder dan anders om alles uit de doortocht te halen wat erin zat. Je weet dat je er veel te kort bent en vast zit aan deadlines, maar ik had het nooit willen missen.

Lees meer op: http://thematravel.be/nl/partner/het-nieuwsblad/3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.