Rondreis Cuba

Rondreis Cuba

Cuba is één van de veiligste landen om als toerist rond te lopen of rond te reizen. Op elke hoek van de straat zie je wel een agent staan die nauwlettend een oogje in het zeil houdt. Aangezien de toeristen hun grootste bron van inkomsten zijn is het ook maar normaal dat de toerist wordt beschermd en zich veilig voelt. Kom hieronder meer te weten over een rondreis in Cuba (rondreis Cuba)

Op gastenkamers bij Cubanen thuis logeren?

Rondreis Cuba

Unieke gekleurde auto’s in Cuba.

De meeste Cubanen verdienen nog een centje bij door gastenkamers te verhuren. Je krijgt dan als toerist het privilege om de gewoontes en gebruiken van de Cubanen te leren kennen. Cubanen zijn heel gastvrij wat dat betreft. Ze leggen hun gasten ook in de watten en zorgen ervoor dat je niets te kort komt als je bij hen thuis verblijft. Deze gastenkamers kan je op voorhand boeken of op de moment zelf. De meeste eigenaars staan altijd op wacht aan de bushalte wanneer er een toeristenbus stopt. Ze proberen dan zo hun vrije kamers aan de toeristen door te geven.

Lees hieronder meer over het maken van een rondreis door Cuba.

Rondreis Cuba.

Rondreis Cuba

Met de auto door Cuba rondreizen.

Voor uitstapjes en andere tochten kan je ook bij je Cubaanse gastfamilie terecht. Zij kennen wel altijd iemand die met toeristen tochten organiseert. Net zoals zij ook de stad of het dorp waar je verblijft goed kennen om je tips mee te geven als je een wandeling maakt doorheen de stad of het dorp.  Deze manier van rondreizen is niet zo duur. Je betaalt de kamer en eventueel het middagmaal dat je verbruikt. Het zal nog heel wat goedkoper zijn dan op hotel te gaan tijdens je rondreis. De pluspunten zijn vooral dat je de thuissituatie van de Cubanen leert kennen en de manier hoe zij leven. Aangezien zij ook worden gecontroleerd wanneer ze gasten hebben en aangezien dat hun voornaamste bron van inkomsten is, zorgen ze ervoor dat de gasten zich ook thuis voelen bij hen.

Wil je meer te weten komen over het maken van een rondreis door Cuba, dan zijn hieronder nog enkele andere websites:

Rondreis Cuba
4.3 (86.75%) 77 stemmen

6 Reacties

 1. Anoniem 16
  2 oktober 2017 / 17:12

  Tip voor de reiziger:

  Hou een blog bij voor de thuisblijvers zodat zij je kunnen volgen doorheen je trektocht.
  Dit is de handigste vorm van communicatie die er bestaat. Een blog kan door zoveel mensen gelezen worden en je hoeft er maar één keer de informatie op te zetten. Computers zijn overal en internet is ook bijna overal beschikbaar. Een aantal weken voor vertrek start je al met je blog. Je kan informatie zetten over wat je wenst te bezoeken en je eventuele te volgen route al online zetten. Dit is handig voor familie en vrienden om zo mee te volgen wat je plannen zijn.

  Door de blog een aantal weken voordien al online te zetten, geef je aan je vrienden en familie de kans om zich in te schrijven op je reisverhaal.

  Voordelen van een rondreis Cuba blog:
  – je vertelt je verhaal maar één keer en het kan worden gelezen door zoveel mensen
  – je familie en vrienden kunnen volgen waar heen de rondreis gaat
  – Het is een goedkope vorm van communicatie
  – Internet is bijna overal beschikbaar alsook computers of internetcafés.
  – Achteraf is het nog wel leuk om na te lezen wat je allemaal hebt meegemaakt tijdens je rondreis Cuba
  – Je geeft ook nuttige tips aan anderen als zij ooit eens een rondreis wensen te maken.

  Nadelen van een rondreis Cuba blog
  – je wordt als het ware verplicht om elke dag iets op je blog te zetten zodat anders je familie en vrienden niet ongerust worden
  – je bent zelf verantwoordelijk voor hetgeen wat je blogt of post.

 2. Anoniem 4
  15 oktober 2017 / 13:26

  Een rondreis door Cuba is een reiservaring om nooit te vergeten. Helaas zijn reizen naar Cuba vaak behoorlijk prijzig. Maar gelukkig zijn er ook manieren waarop je goedkoop een rondreis naar Cuba kunt boeken. Een rondreis naar Cuba hoeft helemaal niet de hoofdprijs te kosten. Voor een kleiner prijsje kun je genieten van dit Caribische land en lig je zo voor een betaalbare prijs aan een van de prachtige stranden van Cuba. Dit zijn een aantal manieren waarop je goedkoop een rondreis kunt maken door Cuba.

  Vergelijk reizen
  Heb je jouw droomreis naar Cuba gevonden? Grote kans dat er meerdere aanbieders van deze reis zijn. Zorg er altijd voor dat je voordat je jouw rondreis naar Cuba boekt, dat je de reis vergelijkt. Je kunt eenvoudig de soort reizen opnieuw zoeken via de zoekmachines en zien welke aanbieders er nog meer zijn. Dit kan zo tientallen tot wel honderden euro’s schelen, geld dat je liever besteed ter plaatse.

  Kortingen
  Wist je dat reisbureaus ook kortingen en acties hebben? Tijdens deze acties kun je een hoop besparen op jouw reis. Houdt de reisbureaus in de gaten om te zien wanneer er acties en kortingen zijn. Abonneer je op de nieuwsbrief en mis zo geen kortingen. Zo bespaar je op jouw droomreis naar Cuba.

  Laagseizoen
  Cuba heeft een prachtig klimaat en is het hele jaar door goed te bezoeken. Kies er dan voor om in het laagseizoen naar Cuba te gaan. Het scheelt een hoop geld wanneer je ervoor kiest om in het laagseizoen naar Cuba te gaan.

  Een rondreis door Cuba kan met elke budget. Met deze tips is het voor iedereen mogelijk een goedkope rondreis door Cuba te boeken. Zorg dat je meer om je heen kijkt voordat je een reis naar Cuba boekt. Jouw reis vergelijken met andere aanbieders kan al een hoop schelen, net als de acties van de reisbureaus en reizen in het laagseizoen naar Cuba.

 3. Anoniem 1234
  15 oktober 2017 / 13:27

  Als je naar Cuba op vakantie gaat, dan is dat waarschijnlijk once in a lifetime. Je wilt dan natuurlijk zo veel mogelijk van dit land zien. Er zijn een aantal highlights die dan echt niet mogen ontbreken.

  Havana
  Havana is de hoofdstad van dit prachtige eiland. Hier wonen ruim twee miljoen Cubanen. Havana is te verdelen in drie wijken: Havana Vieja, Centro Havana en Vedado. Havana Vieja is de oudste wijk. Hier zijn veel oude straatjes en gebouwen. Het is echt de moeite waard om deze te bekijken. In Vedado staan de grote huizen en zijn de winkels te vinden. In Centro Havana is het beroemde Capitolio te vinden.

  Trinidad
  Trinidad heeft een schilderachtig centrum met een prachtige kerk. In deze stad staan ook veel huizen met een bijzonder karakter.

  Älturas de Babao
  Hier vind je heel veel koffieplantages. Dit is erg bijzonder om te zien!

  Santiago de Cuba
  Hier staat het Kasteel San Pedro de la Roca, dit is een belangrijke bezienswaardigheid van deze stad. Dit is echt een bezoekje waard!

  Pinar del Río
  Hier is veel tabaksproductie. Omdat hier veel toerisme naar toe komt voor deze tabaksproductie is dit een belangrijke bron van inkomen geworden voor deze stad. Ook zijn hier in de omgeving heel veel witte stranden te vinden. Deze zijn ook erg populair bij de toeristen.

  Valle de Viñales National Park
  In dit park zijn prachtige bergen te zien en het landschap is groen, wat afgewisseld wordt met ruige rotspartijen. Hier vind je ook veel boerderijtjes en dorpjes.

  Varadero
  Varadero is een van de grootste en bekendste badplaatsen van het hele Caribisch gebied. Het strand is meer dan twintig kilometer lang en is prachtig wit van kleur! Hier zijn tegenwoordig ook veel hotels te vinden.

  Baracoa
  Baracoa ligt helemaal in het oosten van Cuba. Hier is de bekende tafelberg El Yunque de Baracoa te vinden.

  Er is dus heel veel te zien op dit prachtige eiland, je hoeft je dus niet te vervelen. Fijne vakantie!

 4. Anoniem
  6 november 2017 / 14:11

  Een rondreis naar Cuba op de planning staan? Zorg dat je goed voorbereid op vakantie gaat en weet waar je aan begint. Cuba is een prachtig land met een rijke historie en cultuur. Geniet van de prachtige cultuur, het fijne klimaat en de heerlijke stranden. Een rondreis door Cuba doet het land eer aan en je kunt op deze manier het meeste meemaken van het land. Ga goed voorbereid op weg en lees hier de beste tips voor wanneer je een rondreis door Cuba gaat maken.

  Leer wat basiswoorden en zinnen
  Een simpel hallo en dankuwel kunnen nooit kwaad. Zorg dat je een aantal basiswoorden en zinnen kent om jouw reis nog makkelijker te maken. Engels wordt niet veel gesproken in Cuba vanwege de verhoudingen met Amerika.

  Water
  Het drinkwater in Cuba is niet van enorm goede kwaliteit. Het wordt daarom ook afgeraden om water uit de kraan te drinken. Vermijd ook kraanwater bij het bestellen van drinken met ijsblokjes of in een gewassen salade. Koop daarentegen mineraalwater uit de supermarkt of laat het water minstens tien minuten doorkoken.

  Paspoort
  Een paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn wanneer je naar Cuba reist. Verleng jouw paspoort wanneer dit niet het geval is vroegtijdig om zo onaangename verrassingen te voorkomen.

  Inentingen
  Cuba ligt in een exotisch gebied waar helaas nog altijd ziektes voorkomen. Ga langs bij de huisarts en informeer welke inentingen verplicht zijn voor het gebied wat je gaat bezoeken. Neem voor de zekerheid ook altijd medicijnen als diarreeremmers en paracetamol mee.

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je goed voorbereid op weg gaat en geniet zo van een onvergetelijke vakantie. Cuba is een uniek land dat het beste te beleven is middels een rondreis. Zo zie je het meest van het land. Informeer je voordat je op reis gaat en vermijdt zo onaangename verassingen te plaatsen.

 5. Anoniem
  6 november 2017 / 22:53

  Mijn vriend en ik dromen al een paar jaar van een reis buiten Europa. Maanden geleden zagen we onverwacht een vakantie naar Cuba voor een interessante prijs. Meteen raakten we enthousiast en regelden we vrij op het werk. We hebben nog geen kinderen dus het scheelt dat we daarom buiten het hoogseizoen naar onze bestemming vlogen. Een spannend avontuur beloofde op ons pad te komen. Allebei reisden we voor de eerste keer naar een ander werelddeel. De spanning nam ook toe doordat ik een rondreis verslag Cuba bijhield. Als journalist kriebelt het juist op reis om te schrijven, zelfs wanneer we vakantie houden. Mijn vriend zette zijn zinnen op een tour van drie weken. Zolang hou ik het nooit vol om niets te noteren en we spraken af dat ik verslag zou doen. Mijn vriend kent mij maar ook mijn vak uitgebreid door zijn werk als cameraman. Als avontuurlijke types zit rondreizen ons het bloed. Het past voor geen meter bij ons om wekenlang in de omgeving van hetzelfde hotel te vertoeven. In voorbereiding op de reis naar Cuba wisten we dus al vroeg dat we veel belangrijke plaatsen gingen opzoeken. Vooraf blijft het gokken hoe vaak je later nog terugkeert. Voor nu haalden we dus alles uit de reis wat binnen de opties viel. Op een bijzondere manier combineerde ik mijn passie voor reizen en schrijven. Het verslag hield ik vooral bij voor mezelf. In de journalistiek publiceer ik artikelen om het publiek informatie te geven. Dit keerde draaide het om onze mooie ervaringen met elkaar en in het land. Met een heel andere insteek pende ik nu mijn woorden neer. Welke reizen we in de toekomst nog maken, deze rondreis door Cuba pakt niemand ons ooit nog af. Na terugkeer op Schiphol drong tot me door dat ik geen correspondent of reisjournalist wil worden. Behalve de ontspanning gaf Cuba mij ook inspiratie voor nieuwe verhalen!

 6. Anoniem
  7 november 2017 / 21:31

  Bezoek het land van de salsa, sigaren en kleurrijke oldtimers en laat je verrassen door de vele kanten van het gastvrije eiland. Met een rondreis door Cuba stap je even terug in de koloniale tijd op de bodem waar Che Guevarra gestreden heeft. Doe grote steden zoals Havana en Trinidad aan en bezoek historische dorpjes zoals Viñales om cultuur op te snuiven, kom tot rust op paradijselijke stranden en leer het ritme van dit land kennen via de salsa, conga of rumba. Plan je rondreis rond het koloniale Havana en Trinidad, waar je in het stadsleven de mooiste oldtimers en pastelkleurige gebouwen ziet. Rijd door de tabaksvelden om te zien waar het Cubaanse exportproduct vandaan komt, leer meer over Che Guevarra bij zijn monument en museum in Santa Clara en ontdek de natuur met lange wandelingen en hikes in de dik beboste bergen. Santiago de Cuba is bovendien een aanrader voor muziek- en dansliefhebbers die de ritme van het land via de passievolle klanken en passen van de salsa, rumba en conga willen ontdekken.
  De oostkust van Cuba is zeker de moeite waard om op te nemen in je rondreis. Laat de grote steden achter je en ontdek de ongerepte kustlijn vol cacaoplanten en bananenplanten. Kom tot rust op mooie, paradijselijke, witte zandstranden onder de Cubaanse zon, nippend aan rum, terwijl je ‘s avonds de zonsondergang tegemoet danst op de klanken van de rumba, son, salsa en conga. Er zijn talloze mogelijkheden om je rondreis door Cuba uit te voeren. Ben je enthousiast geworden over dit swingende land? Je kan zelf een auto huren en het land verkennen, maar ook fietsen behoort tot één van de mogelijkheden om (gedeeltes van) dit land te verkennen. Ben je er niet zeker van om alleen te reizen? Kies dan voor een gezellige groepsreis bij een van de grote aanbieders, geheel afgestemd op jouw reiswensen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.