Cuba is één van de veiligste landen om als toerist rond te lopen of rond te reizen. Op elke hoek van de straat zie je wel een agent staan die nauwlettend een oogje in het zeil houdt. Aangezien de toeristen hun grootste bron van inkomsten zijn is het ook maar normaal dat de toerist wordt beschermd en zich veilig voelt. Kom hieronder meer te weten over een rondreis in Cuba (rondreis Cuba)

Op gastenkamers bij Cubanen thuis logeren?

Rondreis Cuba
Unieke gekleurde auto’s in Cuba.

De meeste Cubanen verdienen nog een centje bij door gastenkamers te verhuren. Je krijgt dan als toerist het privilege om de gewoontes en gebruiken van de Cubanen te leren kennen. Cubanen zijn heel gastvrij wat dat betreft. Ze leggen hun gasten ook in de watten en zorgen ervoor dat je niets te kort komt als je bij hen thuis verblijft. Deze gastenkamers kan je op voorhand boeken of op de moment zelf. De meeste eigenaars staan altijd op wacht aan de bushalte wanneer er een toeristenbus stopt. Ze proberen dan zo hun vrije kamers aan de toeristen door te geven.

Lees hieronder meer over het maken van een rondreis door Cuba.

Rondreizen door Cuba.

Rondreis Cuba
Met de auto door Cuba rondreizen.

Voor uitstapjes en andere tochten kan je ook bij je Cubaanse gastfamilie terecht. Zij kennen wel altijd iemand die met toeristen tochten organiseert. Net zoals zij ook de stad of het dorp waar je verblijft goed kennen om je tips mee te geven als je een wandeling maakt doorheen de stad of het dorp.  Deze manier van rondreizen is niet zo duur. Je betaalt de kamer en eventueel het middagmaal dat je verbruikt. Het zal nog heel wat goedkoper zijn dan op hotel te gaan tijdens je rondreis.

De pluspunten zijn vooral dat je de thuissituatie van de Cubanen leert kennen en de manier hoe zij leven. Aangezien zij ook worden gecontroleerd wanneer ze gasten hebben en aangezien dat hun voornaamste bron van inkomsten is, zorgen ze ervoor dat de gasten zich ook thuis voelen bij hen.

Wil je meer te weten komen over het maken van een rondreis door Cuba, dan zijn hieronder nog enkele andere websites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.