Ben je op doorreis of verblijf je langer in het Noordoosten van Marokko? Dan mag de stad Chefchaouen zeker niet ontbreken op je verlanglijstje van te bezoeken oorden. Zijn naam heeft de stad te danken aan de hoornvormige bergen waartegen het ligt (Achaouan is het Berberse woord voor hoorn).

Rondreizen door Marokko – Chefchaouen

Van zodra je Chefchaouen nadert, zie je het stadje al liggen tegen de bergen. Het is een stralend zicht van blauwe opeengepakte huisjes. Je kan er echt niet omheen, je moet het gaan ontdekken. Het blauw stamt af van een Joodse traditie: blauw was ook de kleur van hun gebedsdoeken. De traditie is verdwenen, maar de kleur is behouden. Het is gewoon een pareltje!

Chefchaouen

We zetten een paar toeristische bezienswaardigheden op een rijtje:

  • De medina: zoals vele Noord-Afrikaanse steden heeft Chefchaoen zijn medina. De oude binnenstad is een wirwar van straatjes. Het is een lieve lust om je neus achterna te gaan en je te laten leiden door geuren, geluiden en gezelligheid.
  • De lokale marktjes: hier vind je nog een heel assortiment aan artisanale producten. Het stadje is bekend om zijn kleurrijke kleding en wollen tapijten. Ze hangen te schitteren tegen de blauwe muren van de huisjes. Je kan er niet aan weerstaan. De lekkerbekken vinden op de marktjes heerlijke geitenkaas en specerijen. Ook metaal (koper, zilver) en lederwaren zijn in overvloed te vinden.
  • De watervallen, die oostelijk van de medina liggen, zijn een verkoelende etappe in je reis. Met wat geluk zie je hier vrouwen de was doen. Achter de watervallen liggen ruïnes van een moskee

Panorama view Chefchaouen

Chefchaouen heeft vele troeven. Zo kan je er heel goedkoop logeren. Zelfs backpackers die tevreden zijn met een plaats op het dak van een hotel, zijn welkom. Het eten is lekker in Chefchaouen. De tajines zijn er overheerlijk. Doe hier vitaminen op en je kan je reis verder zetten naar andere steden zoals Marrakech, Fez en Tanger.

Tips en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.