Wanneer je zo veel mogelijk wilt gaan bezichtigen in Lapland kun je daarvoor het beste een reis boeken bij een erkend reisbureau. Zij zullen je hoogstwaarschijnlijk aanraden om met een gezelschap een rondreis te maken. Vaak kun je uit verschillende opties kiezen. Wanneer je aangegeven hebt wat je graag zou willen zien, kunnen ze een dergelijke groepsreis zeker aanbieden. Bij zo’n groepsreis is alles verzorgd. Je wordt naar je hotel gebracht waar je de eerste of twee nachten zal verblijven, voordat je door Lapland gaat trekken. Ook de vlucht ernaartoe wordt hierbij vastgelegd en het ophalen op het vliegveld. Het is afhankelijk van het startpunt hoe je Lapland zal gaan verkennen. Dat kan van west naar oost zijn of andersom. Lees hieronder meer over een rondreis Lapland.

Een rondreis door Lapland maken.

Rondreis LaplandWanneer je begint in het noorden van Noorwegen zal je eerst door de bergen trekken. Dit is een adembenemend mooi landschap. Na iedere bocht die je maakt in de bergen zie je een ander landschap. De chauffeur zal regelmatig stoppen om je laten genieten van de mooie vergezichten en de aanblik van de diepe fjorden. Het is een onvergetelijk landschap. Nadat je in Noorwegen een of meerdere malen de nacht hebt doorgebracht, rijd je langzaam naar het oosten waarbij de bergen langzaam overgaan in de heuvels van Zweden.

Het zijn steeds weer andere indrukken die je opdoet. De chauffeur zal ook regelmatig stoppen in dorpjes die gepasseerd worden. Je kunt er dan een paar uur winkelen of gebruik maken van een van de vele terrasjes. Na Zweden komt dan het noorden van Finland aan de beurt. Dit gebied heeft een glooiend landschap, zeer veel meren, moerassen en uitgestrekte bossen. Wanneer je een tussenstop maakt, ga dan niet alleen de bossen in, omdat je er gemakkelijk kunt verdwalen.

Meer over de Lapland rondreis.

Misschien dat je na Finland ook nog het deel van Rusland aandoet wat bij Lapland hoort, maar hier zijn hoofdzakelijk grote grasvelden te zien. Zo langzamerhand zal de chauffeur, nadat je al dagen onderweg bent geweest weer teruggaan naar de plaats waar je huiswaarts zal keren. Het zal een reis zijn die je nooit meer zal vergeten en die voor herhaling zeker vatbaar is.

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.