Rondreis Lapland

Rondreis Lapland

Rondreis Lapland.

Wanneer je zo veel mogelijk wilt gaan bezichtigen in Lapland kun je daarvoor het beste een reis boeken bij een erkend reisbureau. Zij zullen je hoogstwaarschijnlijk aanraden om met een gezelschap een rondreis te maken. Vaak kun je uit verschillende opties kiezen. Wanneer je aangegeven hebt wat je graag zou willen zien, kunnen ze een dergelijke groepsreis zeker aanbieden. Bij zo’n groepsreis is alles verzorgd. Je wordt naar je hotel gebracht waar je de eerste of twee nachten zal verblijven, voordat je door Lapland gaat trekken. Ook de vlucht ernaartoe wordt hierbij vastgelegd en het ophalen op het vliegveld. Het is afhankelijk van het startpunt hoe je Lapland zal gaan verkennen. Dat kan van west naar oost zijn of andersom. Lees hieronder meer over een rondreis Lapland.

De rondreis Lapland.

Rondreis LaplandWanneer je begint in het noorden van Noorwegen zal je eerst door de bergen trekken. Dit is een adembenemend mooi landschap. Na iedere bocht die je maakt in de bergen zie je een ander landschap. De chauffeur zal regelmatig stoppen om je laten genieten van de mooie vergezichten en de aanblik van de diepe fjorden. Het is een onvergetelijk landschap. Nadat je in Noorwegen een of meerdere malen de nacht hebt doorgebracht, rijd je langzaam naar het oosten waarbij de bergen langzaam overgaan in de heuvels van Zweden. Het zijn steeds weer andere indrukken die je opdoet. De chauffeur zal ook regelmatig stoppen in dorpjes die gepasseerd worden. Je kunt er dan een paar uur winkelen of gebruik maken van een van de vele terrasjes. Na Zweden komt dan het noorden van Finland aan de beurt. Dit gebied heeft een glooiend landschap, zeer veel meren, moerassen en uitgestrekte bossen. Wanneer je een tussenstop maakt, ga dan niet alleen de bossen in, omdat je er gemakkelijk kunt verdwalen.

Meer over de Lapland rondreis.

Misschien dat je na Finland ook nog het deel van Rusland aandoet wat bij Lapland hoort, maar hier zijn hoofdzakelijk grote grasvelden te zien. Zo langzamerhand zal de chauffeur, nadat je al dagen onderweg bent geweest weer teruggaan naar de plaats waar je huiswaarts zal keren. Het zal een reis zijn die je nooit meer zal vergeten en die voor herhaling zeker vatbaar is.

Enkele links:

Rondreis Lapland
3.6 (72%) 10 stemmen

1 Reactie

  1. Anoniem
    19 oktober 2017 / 21:31

    Lapland is een enorm gebied in het noorden van Scandinavië dat zich uitstrekt over maar liefst vier landen. Als je ervoor kiest om een reis te ondernemen naar dit berucht gebied moet je dus ook kiezen voor een bepaalde regio zoals bijvoorbeeld Noors Lapland. Bent u een natuurliefhebber? Dan is een vakantie in Noors Lapland een uitstekende keuze. De woeste natuur is hier nog ongerept en het winterlandschap in combinatie met de gekende indrukwekkende kust maakt geheid indruk op je. Noors Lapland biedt een betoverend landschap dat het ontdekken absoluut waard is. De winters zijn er lang, gaande van december tot april, en waanzinnig mooi. De bergen, dalen, vlaktes en fjorden worden met een dik pak sneeuw bedekt wat een unieke ervaring geeft. Geen wonder dan ook dat één van de belangrijkste activiteiten in deze periode gebruik maken is van de sneeuwscooter. Zoek je als toerist toch nog iets authentieker? Dan is het een leuk idee om eens te gaan voor een traditionele sledehondentocht. Een reis naar Noors Lapland is je laten verrassen door een machtige natuur en een magische sfeer. Bovendien is Lapland ook nog één van de weinige gebieden in de wereld waar massatoerisme echt vreemd is. Wil je echt eens tot rust komen en uren rondtrekken zonder een levende ziel tegen het lijf te lopen? Dan is Noors Lapland wat je zoekt. De inwoners van Noors Lapland hebben zich gedurende eeuwen aan moeten passen aan de barre levensomstandigheden. Wil je een glimp opvangen van hoe de locals echt leven? Dan zijn er een aantal leuke activiteiten die je kunt ondernemen. Verblijf bijvoorbeeld in een authentieke blokhut of proef wat van de streekgerechten. Bezoek een rendierenboerderij of ga ijsvissen op één van de befaamde bevroren meren. Ook een echte topper? Trek de ski’s aan en ontdek de omgeving als een echte local!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.