Hoe snel bepaalde ontwikkelingen kunnen gaan blijkt wel uit de geschiedenis van Pattaya. Waar het in de jaren 60 in feite niks meer was dan een onbeduidend vissersplaatsje aan de westkust van Thailand, tegenwoordig staat het vol met luxe hotels en al even luxe resorts om toeristen en expats een ongekende vakantie ervaring te laten beleven. Uiteraard is Pattaya ook een populaire bestemming voor de gewone Thai, echter blijft het een populaire bestemming voor westerse toeristen.

Geschiedenis en bezienswaardigheden in Pattaya, Thailand

Thailand Pattaya

Behalve een interessante geschiedenis heeft Pattaya vele bezienswaardigheden te bieden. Enkele highlights die zeker de moeite waard zijn:

  • Prasat Sut Ja-Tum (Sanctuary of Truth)
  • Phra Buddha Maha Nawamin (Big Buddha)
  • Lanpho Nakluea Market (openlucht markt)
  • Monument van de Waarheid

Prasat Sut Ja-Tum

De stad heeft in de jaren 60 haar huidige vorm gekregen waarbij de natuurlijk gevormde stranden de basis vormden, lokaal bekend als Ao Pattaya, vandaar ook de uiteindelijke naam. Uiteindelijk heeft het toerisme het gewonnen en worden er steeds meer interessante activiteiten ontwikkeld die Pattaya meer dan de moeite waard maken. Zo is een tocht naar Prasat Sut Ja-Tum, in goed Nederlands “monument van de waarheid”, zonder meer de moeite waard. Dit meesterwerk van houtsnijkunst symboliseert de vier filosofische en kunstzinnige stromingen die in Thailand van invloed zijn geweest, en nog steeds zijn. Opvallend gegeven is dat het kunstwerk in feite nog steeds niet af is.

Phra Buddha Maha Nawamin (Big Buddha)

Een bezoek aan Pattaya, en daarmee aan Thailand is niet compleet zonder de Big Boeddha, of te wel, Phra Buddha Maha Nawamin, te hebben gezien. Dit Boeddha beeld van maar liefst 92 meter hoog is op zijn zachts gezegd indrukwekkend. Het standbeeld is 63 meter breed en is geheel van cement gemaakt waarna het is voorzien van een laag goudverf. De bouw is begonnen in 1990 en 18 jaar later was het beeld klaar.

Phra Buddha Maha Nawamin

Lanpho Nakluea Market (openlucht vismarkt)

Voor de liefhebbers van origineel thais streetfood: Lanpho Nakluea Market, de grootste open lucht markt van Pattaya. Hier vindt je alles wat het land en dan met name Pattaya te bieden heeft voor de inwendige mens. Allerlei verse producten en dan met name visproducten. Een waar walhalla voor de visliefhebber.

Correctie doorgeven of een vraag stellen? Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.