Rondtrekken door de landen Rusland, Mongolië en China, dat kan met de Transsiberie en Transmongolië Express. Zo’n 9000 kilometer per trein door meerdere tijdszones in 21 dagen. Dit is de avontuurlijke treinreis van Moskou naar Beijing. Deze treinreis kan in groepsverband of individueel.

De Transsiberie en Transmongolië Express

Met een rechtstreekse vlucht arriveert u allereerst in Moskou. Na het ontdekken van Moskou met natuurlijk het Rode Plein en de Basilius Kathedraal, is het nu dan echt tijd voor de treinreis. Vanaf het Jaroslavsky station in Moskou gaat u met de Transsiberie Express richting Irkutsk. Irkutsk wordt ook wel het hart van Siberië genoemd. De 19-eeuwse architectuur, gerestaureerde kerken en klassieke eetgelegenheden maken de stad één van de populairste tussenstop tijdens de Transsiberie Express.

Op 70 kilometer afstand bevind zich het historische Baikalmeer. Het Baikalmeer is het grootste en diepste zoetwatermeer ter wereld en mag daarom ook zeker niet ontbreken in deze reis. Wist u dat de totale oppervlakte van het Baikalmeer bijna gelijk is aan België?

Na een paar dagen in Irkutsk is het vervolgens tijd voor Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Ulaanbaatar heeft zijn naam gekregen tijdens de socialistische revolutie en betekent ‘Rode Held’. Ulaanbaatar heeft veel Westerse invloeden. De volgende stop zal naar het National park Terelj zijn. Hier kunt u kennis maken met de Nomadenfamilies en verblijven in een Mongoolse Ger/Yurt.

Met de Transmongolië Express vanuit Ulaanbaatar vervolgd de treinreis naar Datong. Voordat u aankomt in Datong gaat u van trein wisselen in Jining. Vanuit Jining gaat u per lokale trein door naar Datong. Een bezoek aan de Hangende tempels en Yugang grotten zijn echte aanraders tijdens deze stop. Na 17 dagen en verschillende plekken te gezien te hebben, is het dan tijd voor de laatste bestemming.. Beijing!

Beijing is de hoofdstad van China. Als er aan Beijing wordt gedacht mogen de Chinese Muur en de Verboden stad natuurlijk niet ontbreken. Na het bezoeken van deze bijzondere bezienswaardigheden, kunt u de metropool ontdekken.

Mevo Reizen

Praktische zaken

  • De beste reistijd voor de Transsiberie Express

De beste reistijd met de Transsiberie Express en Transmongolië Express is tussen mei en september.

  • Visum

Voor Rusland, Mongolië en China heeft u een visum nodig. Bij het verlaten van de landen is het belangrijk dat uw paspoort nog 6 maanden geldig is.

Verdere zaken die van belang zijn:

  • Voor Rusland is het belangrijk dat u een uitnodigingsbrief heeft;
  • Voor Mongolië is het belangrijk dat u een reisschema heeft;
  • Voor China is het belangrijk dat u een reisvoucher heeft.
  • Mevo Reizen kan uw complete visumaanvraag voor deze treinreis verzorgen.

Transfers

U kunt Mevo Reizen inschakelen om transfers te boeken. U wordt dan steeds ontvangen op de luchthaven of op het station door onze lokale partner met een bordje met uw naam. Bij de vertrektransfers wacht de chauffeur op u in de lobby in het hotel.

Geldzaken

Neem vooraf cash euro’s mee als back-up. Denk hierbij aan 200 euro per reiziger.

Voor actuele koersen van Russisch, Mongools en Chinees geld kunt u kijken op www.xe.com.

Handig om mee te nemen

Via www.mevoreizen.nl/meeneemlijst kunt u zelf de lijst doorlopen en afvinken wat u handig vindt.

In de trein kunt u altijd warm water tappen. Dus oploskoffie, noedels, soep en theezakjes zijn handig om mee te nemen. Verder zijn pinda’s, nootjes, biscuit en chocolade ook altijd handig om mee te nemen. Ook zijn er onderweg op de perrons en in de restauratie van alles te verkrijgen. Soms is echter de voorraad beperkt, of is het assortiment klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.