Het prachtige tropische eiland Koh Samui ligt ongeveer 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok in de Golf van Thailand. Op het eiland vindt je een schitterende natuur met onder meer prachtige baaien en witte stranden. Ook zijn er talloze leuke bezienswaardigheden te vinden. Het eiland wordt het hele jaar door druk bezocht door toeristen en dat is niet voor niets. Het weer op Koh Samui is zeer goed. De gemiddelde temperatuur bedraagt dan ook het hele jaar door zo’n 30 graden celsius.

Het weer en de verschillende seizoenen op Koh Samui

Het eiland kent twee seizoenen. Een warm droog seizoen en een regenseizoen. Het regenseizoen ligt verdeeld over twee periodes. Het ene regenseizoen duurt van mei tot augustus. De buien zijn kort maar krachtig en de zon schijnt binnen no time weer. Ook tijdens deze buien blijft de temperatuur zo rond de 30 graden Celsius. Het andere regenseizoen begint in september en duurt tot december. Dit laatste regenseizoen maakt deel uit van het moessonseizoen en toont heel ander weerbeeld op Koh Samui. Er vallen dan zwaardere regens en er bestaat een kans op orkanen. Deze tropische buien vallen vooral in de ochtend en de avond.

Het strand van Koh Samui

In vergelijking met de omringende eilanden is het op Koh Samui echter veel droger. Het eiland is dan ook als winterzonbestemming steeds meer in opkomst. Als beste reistijd wordt december tot en met maart aangewezen omdat deze periode de meeste “koele” dagen biedt. In deze periode is het dan ook het drukst op het eiland. In de hete zomermaanden en de regenperiode zijn er minder toeristen.

Weer Koh Samui

Samenvatting van het weer op Koh Samui:

  • droogste maanden zijn februari tot en met mei
  • natste maanden liggen tussen mei en november
  • warmste maanden zijn maart en april
  • gemiddelde dagtemperatuur bedraagt het hele jaar 30 graden Celsius
  • gemiddelde laagste temperatuur is 20 graden Celsius

De beste reistijd voor Thailand, dat verschilt. Correctie, vraag of opmerking kan hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.